Verzorging Toller

Toller Verzorging

Volg Fay's Vision's Highlights Op Facebook

Vachtverzorging Toller

De vachtverzorging is heel belangrijk. De vacht vraagt wat meer aandacht, met name op de plaatsen waar klitten kunnen ontstaan.

Eens per week de vacht goed doorborstelen is voldoende. In de periode dat de hond verhaard kan de vacht wat vaker geborsteld worden. Daarbij is het belangrijk om 2x per jaar de dikke onderwol uit te borstelen. De haren aan de achterkant van de oren, in een wafeltjesstructuur, worden vaak geplukt. Ook worden de voetjes een beetje in model geknipt.

Nilsa in stand

Wij adviseren om minimaal 2 keer per jaar een trimster te vragen om de vacht goed te verzorgen. Als de haren aan de achterkant van de oren te lang worden dan kan dit gaan klitten. Te lange haren tussen de kussentjes van de voetjes kan vooral in de winter nare gevolgen hebben door restjes ijs en dergelijke. De trimster zal ook de haren in de oren van de hond controleren. Zodat oorontstekingen voorkomen worden.

Verzorging gebit

Tollers hebben vrij snel te lijden onder een slecht gebit en daarom dienen tanden en kiezen goed schoongehouden te worden. Dat kan door voldoende kauwmateriaal aan te bieden zodat de hond daarmee zelf zijn gebit kan reinigen, maar tandenpoetsen is geen overbodige luxe. 

Nagelverzorging

Soms raken de nagels de grond net niet, waardoor ze te weinig afslijten. Dan zullen de nagels geknipt moeten worden.