Toller Pups

Fay's Vision puppy's

Toller Pups Kopen

Ben je aan het overwegen om een Toller pup aan te schaffen? Dan bevelen we je aan om jezelf van te voren goed te laten informeren. Vanuit dit punt kan een definitief besluit worden genomen of je wel of geen toller pup wilt. Op deze pagina leggen we alles uit over onze visie, de kosten en onze werkwijze als fokker.

Overwegen voordat wij gaan fokken

Voordat we het besluit hebben genomen om te gaan fokken hebben we heel wat overwegingen gemaakt. Heel belangrijk, voor ons als fokker, is om te kijken welke eigenschappen het teefje heeft en welke ze dus kan overbrengen op haar Tollerpups. Want door het overbrengen van goede eigenschappen verbeteren we het ras steeds een stukje meer. Daarnaast moeten we dan ook eerlijk zijn over de minder goede eigenschappen. Want een toekomstige eigenaar zit natuurlijk niet te wachten op een pup die een minder goed karakter of een gezondheidsproblemen met zich mee brengt.

Kennismakingsgesprek

Elke fokker heeft een eigen visie op fokken en op de manier waarop pups worden opgevoed. Daarom willen wij altijd vooraf een kennismakingsgesprek met onze potentiële pup kopers. Tijdens dit gesprek kunnen we dan achterhalen of onze visie overeenkomt met jouw visie. Het kan daarom handig zijn dat je tijdens het kennismakingsgesprek ook je eigen vragenlijstje paraat hebt.
Wanneer het vanuit beide kanten goed voelt en je wilt bij ons een pup kopen dan plaatsen we je op de wachtlijst. LET OP! Je staat bij ons pas op de wachtlijst als we dat in een ander gesprek duidelijk hebben bevestigd naar elkaar en dus niet meteen na het kennismakingsgesprek.

Indeling wachtlijst

Onze wachtlijst wordt op de volgende wijze ingedeeld:

  • Voorkeur voor reu of teef
  • Het (werk)doel dat je voor ogen hebt wordt meegenomen
  • Karakter/thuissituatie van koper
  • Karakter van de puppy
  • Voorkeur van de koper

Omdat wij, na acht weken voor de pups te hebben gezorgd, een goed beeld hebben van de verschillende persoonlijkheden en karakters van de pups zoeken wij naar de beste match en plaatsen de pup die het meest overeenkomt met wat jij met je pup wil gaan doen of hoe je thuissituatie eruit ziet.  Soms past die ene pup gewoon beter bij je dan de andere. Je eigen voorkeur speelt uiteraard ook een rol en daar houden we natuurlijk ook rekening mee. Het zou kunnen dat wij de pup van jouw keus bevestigen maar het kan ook zijn dat we je een andere pup aanraden.

Puppy overeenkomst

Wij stellen samen met de toekomstige puppy eigenaar een overeenkomst op. Als de pup bij ons wordt opgehaald dan nemen wij het de overeenkomst zorgvuldig met je door. In deze overeenkomst staat opgenomen welke pup je krijgt, de puppyprijs en wat jij van ons mag verwachten en wat wij van jou verwachten als nieuwe eigenaar van onze pup. 
Vooraf ontvang je van ons alvast een concept-overeenkomst zodat je deze al kan doornemen. Dit is voor ons geen teken van wantrouwen, maar eerder een bewijs van wederzijds respect. Ons doel is dat al onze puppies een betrouwbaar en veilig thuis krijgen! Het is belangrijk voor beide partijen dat  we het eens zijn met wat er beschreven staat.

Serieuze fokkers geven pups niet zomaar mee

Bij Fay’s Vision hebben wij strikte regels opgesteld. Wij hechten namelijk enorm veel waarde aan onze honden, het ras en onze puppies. Dan begrijp je vast en zeker ook dat wij onze puppies niet zomaar aan iedere voorbijganger meegeven.
Jouw (potentiële) Nova Scotia Duck Tolling Retriever wordt met de meest mogelijke zorg en aandacht grootgebracht en daar heb je, als het goed is, zijn hele leven lang plezier van!
Wij willen je er dan ook op alert maken dat er veel broodfokkers in omloop zijn. Laat jezelf daarom alstublieft van te voren goed informeren en doe zelf goed onderzoek! Voor vragen kun je uiteraard altijd bij ons terecht.

De Toller pup keuze

Als de pups eenmaal geboren zijn dan nodigen wij de nieuwe eigenaren vanaf de leeftijd van ongeveer vier weken uit voor een puppybezoek. Wij stellen het zeer op prijs dat nieuwe eigenaren regelmatig het nestje bezoeken en bieden hier ook de mogelijkheid voor. Op deze manier leer je de pups beter kennen. Veel pupkopers vallen in eerste instantie op het uiterlijk van de tollerpup maar door meerder keren op bezoek te komen en je te dwingen om verder te kijken dan alleen naar het uiterlijk (dus vooral ook naar het karakter en de persoonlijkheid) zul je wellicht zien dat een andere misschien beter bij je past dan die met die leuke oortjes of tekening op zijn kopje. In de blog over pupkeuze lees je meer over hoe je kunt zien of een pup bij je past.