Je kan je alleen aanmelden voor de ge√Įnteresseerdenlijst. Onze wachtlijsten zijn vol.

Fokken tijdens corona

Pups in Corona-tijd

Momenteel merken wij, via allerlei kanalen, dat er erg veel vraag is naar pups. Bij de Raad van Beheer maar ook bij de Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club Nederland en andere collega-fokkers. Het aantal zoekers naar pups is maar liefst 2 keer zo hoog als normaal. Natuurlijk lijkt het nu heel leuk om een pup erbij te hebben en denkt u vast dat deze periode uitermate geschikt is om de pup op te voeden. Maar een hond opvoeden en er goed voor zorgen doe je niet alleen als hij pup is, dit doe je zijn hele leven.

Minder pups tijdens de Coronacrisis

Voor de meeste fokkers is het in deze periode moeilijk om een dekking te laten plaatsvinden. Dit wordt beperkt door de huidige landelijke Corona maatregelen. Zo is de keuze beperkt of zelfs onmogelijk waar het gaat om de inzet van reuen uit het buitenland. Ook kunnen bepaalde gezondheidsonderzoeken niet of moeilijker plaatsvinden. Er zullen dus ook fokkers zijn die een dekking in Coronatijd voorbij laten gaan en dat betekent dus ook minder beschikbare pups komende periode.

toller retriever fokker
Fokken tijdens corona

Kennismakingsgesprekken

Door de maatregelen is het voor ons moeilijk om kennismakingsgesprekken in te plannen met nieuwe pupkopers. Deze gesprekken zijn enorm belangrijk omdat wij willen voorkomen dat de kopers van nu impulskopers zijn. Want hoe gaat het dan straks met de pups als iedereen weer normaal aan het werk en naar school gaat? Vooral voor een aanhankelijke Toller ligt dan verlatingsangst al snel op de loer en daar moet je heel bewust mee omgaan. Wij, maar elke verantwoorde fokker, zal dit zeker bespreekbaar maken en daarover advies geven.

Het is voor ons nu dus extra belangrijk om de goede keuzes te maken in de selectie van de meest geschikte kopers voor pups. En daarom zullen wij heel selectief te werk gaan. Wij plaatsen geen mensen op de wachtlijst die we niet persoonlijk gesproken hebben en u moet er rekening mee houden dat de wachttijd voor een pup (bij ons maar ook bij andere fokkers) zeker een jaar of langer zal zijn.

Fay’s Vision denkt met je mee!

Ook het socialiseren van je pup is nu anders dan gebruikelijk. Wij geven jullie heel graag meer informatie over en zullen dan ook regelmatig tips plaatsen. Mocht je ergens tegenaan lopen schroom dan niet en neem contact op met je fokker of stel je vraag hier bij ons. Wij zullen proberen je zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

DEEL DIT BERICHT