Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bij Fay's Vision staat centraal:

Welzijn van de hond

Wij staan er voor dat het geestelijk lichamelijk en sociaal goed gaat met de nova scotia duck tolling retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Gezondheid van de hond

De gezondheid, behoud en verbetering van het ras staat bij ons te allen tijde voorop!

Nieuwe bloedlijnen

Om ziekten en inteelt terug te dringen werken wij met nieuwe bloedlijnen voor het fokken van gezonde nestjes.

Toller pup kopen

Nova Scotia Duck Tolling Retriever fokker

“Een puppy kopen is leuk, maar uiteindelijk draait het om de gezondheid en het welzijn van de pup!”

Wij, Fay’s Vision – Toller kennel, hebben 3 belangrijke pijlers:

  • De gezondheid van de hond;
  • Nieuwe bloedlijnen;
  • Het welzijn van de hond.

De gezondheid van de hond

Wij zijn Toller Retriever fokkers waarbij de hond centraal staat, zowel de volwassen hond als de pup!
Wij fokken op de volgende manier om ervoor te zorgen dat de hond en tevens het ras gezond blijft. We zorgen ervoor dat zoveel mogelijk ziektes uit de lijnen gefokt worden, hiervoor zijn verschillende onderzoeken en DNA testen nodig. Bekijk de pagina ziekte bij Tollers over welke testen wij uitvoeren. Wij testen alles wat wij horen te testen om te kunnen kijken welke dekcombinatie het meest geschikt is. Dit doen we niet alleen op het genetisch materiaal tevens maken wij ook een inteelt berekening. Hierbij komen we dan ook uit bij onze volgende pijler ‘Nieuwe bloedlijnen’.

Nieuwe bloedlijnen

Om het inteelt percentage zo laag mogelijk te houden hebben wij gekozen om onze honden uit het buitenland te halen om zo nieuwe bloedlijnen in Nederland te introduceren. Als we een dekreu uit Nederland zouden gebruiken dan kijken we altijd naar het aantal nestjes wat deze reu in Nederland  heeft voortgebracht. 

Voor ons alles Toller kennel is de genetica een heel belangrijk onderdeel voor het functioneren en instandhouden van een gezond ras.

Toller fokker

Het welzijn van de hond

Wij zijn serieuze Toller fokkers met strikte regels. Ook het welzijn van de hond staat hoog in het vaandel. Dit betekent dat wij onze pups niet zomaar aan iedere voorbijganger meegeven. Geïnteresseerde pupkopers komen bij ons eerst op kennismakingsgesprek.
De opvoeding van je Toller begint uiteraard met een goede socialisatie. Door hem vaak in contact te brengen met allerlei verschillende omstandigheden die hij in zijn latere leven kan tegenkomen. Als de pups eenmaal geboren zijn, dan nodigen wij de nieuwe eigenaren vanaf ongeveer 4 weken uit om op bezoek te komen. Wij stellen het ook zeer op prijs dat de nieuwe eigenaar regelmatig het nestje bezoekt.
Door de kennismakingsgesprekken krijgen wij, als fokker zijnde, een goed beeld waar wij onze pups naar toe brengen. Hebben wij een goed gevoel bij jou als nieuw baasje, dan verwijzen wij zeker een pup naar jou! Wij doen alles voor het welzijn van onze pups!