Je kan je alleen aanmelden voor de geïnteresseerdenlijst. Onze wachtlijsten zijn vol.

Hondenvoeding tollers

Hondenvoeding Toller

Goede hondenvoeding hoort bij de verzorging van je Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Het helpt je Toller om gezond te blijven.

Honden zijn van nature grotendeels vleeseters maar ze kunnen ook plantaardig voedsel verteren. Honden hebben, zoals we wel weten, andere voeding nodig dan mensen. De spijsvertering van de hond heeft makkelijk verteerbaar voedsel nodig.  Dierenvoeding die voldoet aan een minimale standaard wordt aangeduid met volledig of compleet. Voeg nooit zelf vitamine of mineralen toe aan voeding. Als je denkt dat dit nodig is overleg dan eerst met je dierenarts. 

Essentiële voedingsstoffen

Welk voer je ook kiest het is belangrijk dat alle voedingsstoffen aanwezig zijn. Voor de Toller maar eigenlijk voor alle honden zijn dit onder ander vetzuren als  alfalinoleenzuur en linoleenzuur. Vetzuren zijn nodig om bijvoorbeeld waterverlies via de huid te beperken en voor het omzetten van stoffen ten behoeven van transport van de ene lichaamscel naar de andere lichaamscel.

De omega 3 vetzuren EPA en DHA zijn vooral erg belangrijk voor jonge dieren omdat deze zorgen van een goede ontwikkeling van de gewrichten en het zenuwstelsel.

Van aminozuren worden eiwitten gemaakt en eiwitten worden door het hele lichaam gebruikt. Essentiele aminozuren voor je hond zijn arginine, methionine, histidine, phenylalanine, isoleucine, threonine, leucine, tryptofaan, lysine en valine. Deze aminozuren moeten allemaal in de juiste balans in de voeding aanwezig zijn. Wil je meer weten over bekijk dit voedingstof-schema van het LICG.

Hondenvoeding tollers

Hoeveelheid voeding voor volwassenhond

Voeren doe je met je ogen en door de hond te voelen. Op de verpakking staat een richtlijn aangegeven. Dit zijn algemene richtlijnen en het spreekt voor zich dat een te dikke of te magere hond niet in goede conditie is.  Het is goed om je Toller meerdere malen per dag te voeren. Een volwassen hond kan volstaan met 2 x dag. Let ook op beloningskoekjes en snacks. Train je veel met je Nova Scotia Duck Tolling Retriever gebruik dan een deel van zijn dagelijkse voeding. Tollers hebben namelijk de neiging om dikker te worden.

Hoeveelheid voeding voor pups

Heeft u een puppy of wilt u een Toller pup kopen? Een puppy start met 4 x per dag en zal later terug gaan naar 3x per dag. Wanneer je de tollerpup ophaalt bij de fokker dan geeft deze een voedingsadvies. De fokker gebruikt een bepaald merk. Het is aan te raden dit merk ook aan te schaffen. Als je toch over wil op een ander merk dan doe je dit het beste geleidelijk aan door het merk van de fokker minimaal de eerste 4 dagen te mengen met het nieuwe merk. Zo voorkom je dat de pup buikpijn of diarree krijgt.

Hoeveelheid voeding gecastreerde honden

Gecastreerde honden hebben 30% minder voer nodig omdat ze minder energie verbruiken.

Rust na de maaltijd

Geef honden na het eten voldoende rust, anders lopen ze het risico op een maagtorsie  (maagverdraaiing). Hierbij draait de maag om zijn as en zet uit door ophoping van gas. Dit is erg gevaarlijk en moet meteen behandeld worden als een spoedgeval.

Waterbehoefte Toller Retriever

De gemiddelde waterbehoefte van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever is tussen de 30 tot 60 milliliter per kg lichaamsgewicht. Uiteraard is hierop de buitentemperatuur, inspanning en bepaalde ziektes van invloed. Ook de waterbehoefte van een zogende teef is anders. Het spreekt daarom voor zich dat de Toller altijd vers drinkwater ter beschikking moet hebben.

DEEL DIT BERICHT