Gezondheid van de hond

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Gezondheid Toller algemeen

Nova Scotia Duck Tolling Retrievers  zijn, net als andere rashonden, geen perfect gezond ras. Gelukkig voor ons ras is een “honden genetische onderzoeker” uit Californië (UC Davis University),  ook fokker van Nova Scotia Duck Tolling Retrievers, ons ras heeft daardoor iets meer voordeel, ten opzichte van alle andere rassen, in het signaleren en oplossen van genetische problemen. Het goede is ook dat de meeste stamboomfokkers over het algemeen fokken om de gezondheid van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever te behouden of te verbeteren. Helaas komt het bij andere rassen, of broodfokkers nog steeds voor dat er helemaal geen genetische onderzoeken worden uitgevoerd, (deze fokkers vergroten het probleem en werken niet aan een oplossingen).

Gezondheid hond staat voorop
gezondheid van de hond
de gezondheid van de hond
gezondheid

Verantwoordelijkheid pup koper

Ook een puppykoper heeft hierin een verantwoordelijkheid. De puppykoper maakt immers de keus voor de fokker van het nieuwe gezinslid. Een verantwoorde puppykoper kiest voor een fokker die een fair-fokbeleid nastreeft.
Wij vinden het belangrijk dat u meer te weten komt over de mogelijke gezondheidsproblemen van de Nova Scotia Duck Tolling Retriever. Dit zodat u weet wat u kunt verwachten in het leven van uw hond en omdat wij hopen dat u geen fokkers gaat ondersteunen die problemen en gezondheidsresultaten verbergen. Daarom…Doe ook zelf onderzoek! Leer bijvoorbeeld meer over:

Fay's Visions Visie

Om ervoor te zorgen dat we zoveel mogelijk ziektes uit de lijnen fokken, zijn er onderzoeken en verschillende DNA testen nodig. Voor meer info over welke testen wij moeten doen kun je kijken op ziekte bij de Toller. Wij testen alles wat wij horen te testen om te kunnen kijken welke dekcombinatie het meest geschikt is. Dit doen we niet alleen op het genetisch materiaal tevens maken wij een inteelt berekening. Om het inteelt percentage zo laag mogelijk te houden hebben wij gekozen om onze honden uit het buitenland te halen om zo nieuwe bloedlijnen in Nederland te introduceren. Als we een dekreu uit Nederland zouden gebruiken dan kijken we altijd naar het aantal nestjes wat deze reu in Nederland  heeft voortgebracht.

Bekijk ook Fay's Visions andere 2 pijlers

Nieuwe bloedlijnen

Wij staan er voor dat het geestelijk lichamelijk en sociaal goed gaat met de nova scotia duck tolling retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Welzijn van de hond

Wij staan er voor dat het geestelijk lichamelijk en sociaal goed gaat met de nova scotia duck tolling retriever